Föoldal
Koalíciós szakadás Nyomtatás E-mail
Írta: Judit   
2006. August 11.

Felbontotta az MSZP-vel kötött választási megállapodást a pécsi SZDSZ, mert nem bíznak a szocialisták polgármester-jelöltjében. A liberálisok önálló képviselő-jelölteket és polgármestert is indítanak. Az MSZP ultimátumot adott a koalíciós partnerének, ha péntekig nem gondolják meg magukat, nem számíthatnak a támogatásukra.

z MSZP-t meglepte, hogy az SZDSZ felrúgta az alig két hónapja kötött választási megállapodást, és mégis önálló jelölteket indítanak az önkormányzati választáson. Ettől függetlenül a pécsi szocialisták nyugodtak. "Jelentős mértékben nem gyengíti és semmilyen mértékben nem fogja befolyásolni az önkormányzati választások eredményességét. Töretlenül hiszünk abban, hogy az MSZP egyedül is képes megnyerni mind a polgármester választást, mind pedig az önkormányzati választásokat." - mondta Juhász István. A szocialisták városi elnöke a töretlen hit ellenére ultimátumot adott a szabaddemokratáknak. Juhász István azt üzente az SZDSZ-nek, ha péntekig nem gondolják meg magukat, és nem szólítják fel szimpatizánsaikat arra, hogy mégis az MSZP polgármester-jelöltjét támogassák, akkor a közös jelöltek helyett az MSZP is saját embereket indít majd az összes körzetben. A szocialisták polgármester-jelöltje úgy érzi, győzelméhez nincs szükség az SZDSZ-re. "Biztosak vagyunk a velünk szimpatizálókban, biztosak vagyunk azokban a programokban, amiket mi elterveztünk és elképzelünk, hogy az jó az emberek számára" - nyilatkozta Tasnádi Péter. A pécsi szabaddemokraták éppen ezeket a programokat hiányolják, eddig ugyanis nem láttak ilyet - jelentették ki sajtótájékoztatójukon, hozzátéve, hogy ők annak idején Toller Lászlóval kötöttek megállapodást, nem Tasnádi Péterrel. Most pedig nem bíznak Tasnádiban és az MSZP-ben, szerintük ugyanis csak Toller lett volna képes kihúzni a várost a bajból. "Mi azért támogattuk volna az ő polgármesterségét, mert azt láttuk, hogy ehhez neki van ereje ezekhez az átalakításokhoz, és van ismerete is hozzá. Ez az, ami ebben a pillanatban problematikussá vált, egyedül Toller László ismerte közelről azokat a problémákat, amelyeket valóban meg kell oldalni." - fejtette ki Bretter Zoltán az SZDSZ-es polgármester-jelölt. A szabaddemokrata politikus azt mondja, itt az idő az őszinteségre, mert Pécs sokkal nagyobb bajban van, mint amelyről az emberek tudnak. "A problémákról beszélnék, ezek megoldásairól, és azt gondolom, hogy van elég sok olyan ügy, amely eléggé kínos, én ezekről az ügyekről is szívesen beszélek." - tette hozzá Bretter Zoltán. Szerinte a város több mint tízmilliárdos működési hiányát hamar le kell faragni, mert enélkül finanszírozhatatlanná válnak az Európa Kulturális Fővárosa, a régió versenyképességét jelentő Pólus Program valamint a Nemzeti Fejlesztési Terv beruházásai.

Utolsó frissítés ( 2006. August 12. )
 
< Előző


Ha a reklámokra kattintasz támogatsz minket 3 ft-al!!Nagyon Köszönjük!!
Erdélyi Oldalak My Topsites List Erdélyi Top 10 - web statisztika, látogatottság mérés | relatio.ro Hungarian Web Linkek. Korlátlanul küldhetsz linket, ajánlhatsz kategóriát. Magyar Honlap Linkek szavazok


A honlap szerkeszöi semilyen felelösséget nem vállalnak az oldal tartalmáért!A letöltött tartalmakat 24 orán bellül le kell törölnöd mert jog sértést követsz el!A honlap szerkesztöi nem vonhatoak felelösségre!