Föoldal
A Mol papírokon a tőzsde szeme Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2007. June 26.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 43,28 ponttal lejjebb, 28.561,62 ponton nyitott kedden. Az előző napi záróértékhez képest ez 0,15 százalékos gyengülés. Várhatóan folytatódik a Mol saját részvény vásárlása, ezért elmarad az a negatív korrekció az olajrészvény esetében, amire normális esetben 90 milliárdos forgalom és két nap alatt csaknem 16 százalékos erősödés után számítani lehetne a Budapesti Értéktőzsdén - mondta Blahó Levente, a Raiffesien Bank elemzője.


Várhatóan a keddi nap is a Molért folytatott harc jegyében telik, miután az osztrák OMV hétfőn reggel bejelentette hogy 8,6 százaléknyi Mol részvényt vásárolt, ezzel az eddigi 10 százalékról 18,6 százalékra növelte részesedését. A Molnak ezután az osztrák felvásárlás ellen is harcolnia kell - bár nem kizárt, hogy együtt menekülnek előre a Gazprom elől - mondta az elemző.

Az olajrészvény az OTP-t is magával húzza, mivel az utóbbi napokban a bank tíz százalék feletti részesedést szerzett a Mol-ban.

Blahó Levente elmondta, hogy kedden is kedvezőtlen a nemzetközi környezet: a New York-i tőzsdeindexek lefelé mozognak a másodlagos jelzálog kereskedő társaságok fizetési problémái és a nemzetközi piacokon emelkedő kötvényhozam emelkedése miatt. Az elemző azonban arra számít, hogy a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) a harmadik egymást követő napon kedden is szembe megy a tőkepiacokkal.

A BÉT részvényindexe, a BUX 940,72 pontos emelkedéssel, 28.604,90 pontos történelmi csúcson zárt hétfőn. Az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 3,4 százalékos erősödés.A részvénypiac forgalma 79 milliárd forint volt, ebből a Mol forgalma 50 milliárdot, a OTP Banké 22 milliárdot tett ki.

 
< Előző   Következő >


Ha a reklámokra kattintasz támogatsz minket 3 ft-al!!Nagyon Köszönjük!!
Erdélyi Oldalak My Topsites List Erdélyi Top 10 - web statisztika, látogatottság mérés | relatio.ro Hungarian Web Linkek. Korlátlanul küldhetsz linket, ajánlhatsz kategóriát. Magyar Honlap Linkek szavazok


A honlap szerkeszöi semilyen felelösséget nem vállalnak az oldal tartalmáért!A letöltött tartalmakat 24 orán bellül le kell törölnöd mert jog sértést követsz el!A honlap szerkesztöi nem vonhatoak felelösségre!