Föoldal
Economist: jobb kerülni Gyurcsány társaságát Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2007. June 26.
A tekintélyes brit Economist szerint Kelet- és Közép Európában tehetségtelen politikusok regnálnak. A lap szerint mindössze két kivétel van, és egyik sem a magyar miniszterelnök. A lap szerint a posztkommunista országokat nemrég még nagyformátumú államférfiak vezették: a lengyel Lech Walesa és a cseh Vaclav Havel még mindig világhírű, Alexander Kwasniewski diplomáciai érzékét pedig sokan csodálták. Az egykulcsos adórendszerek bevezetéséért pedig az észt Mart Laar, az orosz Jegor Gajdar és a Szlovák Mikulás Dzurinda érdemelte ki a lap elismerését. A ma aktív vezetők közül a tekintélyes – ámde sokat kritizált – Putinyt, valamint a brüsszeli és washingtoni politikai tapasztalatokkal is rendelkező észt Toomas Hendrik Ilves-t említi a lap.

A többi vezetővel azonban nem igazán kényelmes egy társaságban mutatkozni, bár az okokról csak egy-egy félmondatban tesz említést a lap. Gyurcsány Ferencet például egy kalap alá veszi a szlovák Robert Ficóval: az Economist vezércikke szerint mindketten ravasz politikusok szoros üzleti kapcsolatokkal, de vagy a reformok, vagy a diplomácia iránti elkötelezettségüket kevesli a tekintélyes gazdasági hetilap.

A legtöbb kelet-európai politikust pedig egészen egyszerűen unalmasnak véli a lap. Az Economist szerint a posztkommunista országok vezetői nem tűntek ennyire rossznak, amíg nyugaton a kiégett Francois Miterrand, Silvio Berlusconi és Gerhard Schröder volt hatalmon, de Merkel, Brown és Sarkozy színrelépésével feltűnő lett a különbség. A lap szerint az ad igazán okot szomorúságra, hogy a kelet-európai vezetők nemhogy nem forszírozzák az új tehetségek feltűnését, de egyenesen elijesztik őket.

 
< Előző   Következő >


Ha a reklámokra kattintasz támogatsz minket 3 ft-al!!Nagyon Köszönjük!!
Erdélyi Oldalak My Topsites List Erdélyi Top 10 - web statisztika, látogatottság mérés | relatio.ro Hungarian Web Linkek. Korlátlanul küldhetsz linket, ajánlhatsz kategóriát. Magyar Honlap Linkek szavazok


A honlap szerkeszöi semilyen felelösséget nem vállalnak az oldal tartalmáért!A letöltött tartalmakat 24 orán bellül le kell törölnöd mert jog sértést követsz el!A honlap szerkesztöi nem vonhatoak felelösségre!