Föoldal
Orbán Viktor Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2007. June 27.
Orbán Viktor szerint az új többség első győzelme az, hogy hat kérdésben már biztos megtarthatják a népszavazást, amelyet a Fidesz-KDNP kezdeményezett. A Fidesz elnöke erről a Magyar Televízió Este című műsorában beszélt kedd este. A volt miniszterelnök úgy véli: a 2006-os választáson az embereknek nem volt módjuk arra, hogy eldöntsék személyes jövőjüket, illetve nem volt értelmes vita az ország jövőjéről, ezért van szükség a referendumra. A Fidesz elnökének megfogalmazása szerint "most a népszavazás visszaadja a saját jövőnkről szóló értelmes vita lehetőségét. Ezért több, mint népszavazás. Hiszen, ha meg tudjuk vitatni a fontos kérdéseket, ki tud alakulni egy többség, akkor utána ez az új többség képes arra, hogy megújítsa Magyarországot".

A politikus országos vitára számít, amelyben az emberek megbeszélhetik például azt, milyen egészségügyi rendszert képzelnek el maguknak és gyermekeiknek, vagy akarnak-e tandíjat fizetni a felsőoktatásban.

Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy szerinte ősszel esetleg kiírható-e már a népszavazásban, a műsorban úgy választolt: még jó néhány lépést meg kell tenni, és "még várhat ránk néhány jogi buktató". A pártelnök a referendumról azt mondta: ott nem pártok fognak megküzdeni egymással, hanem az ország hozhat egy egyébként nemzeti egységet vagy közakaratot kialakító döntést.

A pártelnök arra a kérdésre, hogy mennyire tartja elfogadható politikai stílusnak a miniszterelnök "ideggyengeségéről" szóló fideszes nyilatkozatokat azt mondta: meglepődött a vitán, mert azt hitte, hogy ez evidens dolog. Hozzátette: Gyurcsány Ferencet továbbra is nem kívánatos személynek tartja a politikában, ezért most sem kíván vele foglalkozni.

 
< Előző   Következő >


Ha a reklámokra kattintasz támogatsz minket 3 ft-al!!Nagyon Köszönjük!!
Erdélyi Oldalak My Topsites List Erdélyi Top 10 - web statisztika, látogatottság mérés | relatio.ro Hungarian Web Linkek. Korlátlanul küldhetsz linket, ajánlhatsz kategóriát. Magyar Honlap Linkek szavazok


A honlap szerkeszöi semilyen felelösséget nem vállalnak az oldal tartalmáért!A letöltött tartalmakat 24 orán bellül le kell törölnöd mert jog sértést követsz el!A honlap szerkesztöi nem vonhatoak felelösségre!