Föoldal
Milliárdos olajszámla a Gyurcsány-cégnél Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2007. June 28.
Jelentős mennyiségű, olajügyekkel kapcsolatos iratot semmisítettek meg a rendelkezésre álló információk szerint az Orbán-kormány működése alatt, de azt még nem tudják, ki és miért – mondta tegnap Budai Bernadett kormányszóvivő annak kapcsán, hogy munkacsoportot hozott létre Szilvásy György kijelölt titkosszolgálati miniszter a mintegy 80 ezer oldalnyi, olajügyekkel foglalkozó anyag titkosításának felülvizsgálatára. Előzmény, hogy Gyurcsány Ferenc hétfőn felszólította a Fideszt és az MDF-et, ne használja fel politikai célokra a hét végén megvert Kármán Irén újságíró ügyét.

Lapunk már akkor rávilágított: éppen a miniszterelnök egyik korábbi vállalkozása keveredett bele az elmúlt másfél évtized legnagyobb olajbotrányába. A különféle fűtő- és ipari olajok gázolajként való értékesítése miatt az Energol Rt. és a cég egyik partnere, az ETL Rt. ügyében is nyomozás indult. Nem mellékes, hogy az MSZP-hez több szálon is kötődő ETL ügyében éppen az Orbán-kabinet idején, 2000-ben kezdődött újra a nyomozás. A számlákból kiderült: az Energol és az ETL egyik fő beszállítója a Fortus Rt. volt. Egyes adatok szerint közel egymilliárd forint értékben két és fél millió liter, később illegálisan értékesített olaj ment keresztül a vállalkozáson. A Fortus Rt.-t a Magyar Villamos Művek Rt. és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök cégbirodalmának zászlóshajója, az Altus Rt. alapította még 1995-ben. A társaság törvényes működésére többek között Gyurcsánynak mint felügyelőbizottsági tagnak kellett ügyelnie, de szerepelt a cégben az Altus jelenlegi vezetője, Jagiellowicz Györgyné is. Sőt a részvénytársaság egyik fióktelepeként a kormányfő botrányos bérleti szerződéséről elhíresült fővárosi, Szalay utca 4. szám alatti épületet jegyezték be.
Az eljárás igen különös eredménnyel zárult: a meghallgatott tanúk azt vallották, hogy a Fortus Rt. adataival bűnözők éltek vissza, ezért az ETL-ügy nyomozói a vállalkozás vezetőit kizárták a meggyanúsítandók köréből.

 
< Előző   Következő >


Ha a reklámokra kattintasz támogatsz minket 3 ft-al!!Nagyon Köszönjük!!
Erdélyi Oldalak My Topsites List Erdélyi Top 10 - web statisztika, látogatottság mérés | relatio.ro Hungarian Web Linkek. Korlátlanul küldhetsz linket, ajánlhatsz kategóriát. Magyar Honlap Linkek szavazok


A honlap szerkeszöi semilyen felelösséget nem vállalnak az oldal tartalmáért!A letöltött tartalmakat 24 orán bellül le kell törölnöd mert jog sértést követsz el!A honlap szerkesztöi nem vonhatoak felelösségre!