Föoldal
Német kézbe került a TV2 Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2007. June 28.
Véglegessé vált a TV2 anyacégének eladása. A ProSiebenSat.1 Media AG és az SBS Broadcasting Group a részvényeladásról kedden írt alá szerződést. A tranzakció értéke 3,3 milliárd euro. A felvásárlással Németország legnagyobb televíziós vállalatának minden lehetősége meglesz arra, hogy egy pán-európai műsorszóró csoportot hozzon létre.

"Földrajzilag és stratégiailag is tökéletesen beleillik az SBS Broadcasting Group a vállalat portfoliójába. A két társaság pán-európai platformja meglévő adottságai kiaknázásával új piacokat hódíthat meg és további csatornákba, online szolgáltatásokba és tartalmakba fektethet" - fogalmazott a ProSiebenSat.1 Media AG vezérigazgatója, Guillaume de Posch.


Az új médiacsoport ProSiebenSat.1 Media AG néven, müncheni központtal fog működni. A mintegy 13 országot érintő akvizíció révén 24 ingyenes és 24 fizetős tévécsatorna és többek között 22 rádióadó kerül a csoport kezébe. A társaság így mintegy 77 millió európai háztartásba jut majd el, ezzel az aránnyal a második legnagyobb lesz Európában.


Az ügyletnek köszönhetően az SBS bevétele mintegy 48 százalékkal nő a korábbi 2,1 milliárd euróról 3,1 milliárdra. Az EBIDTA 43 százalékkal emelkedik 691 millió euróra. A tranzakció lebonyolítása a Bank of America vezérletével zajlik, de részt vesz benne a Calyon, a Credit Suisse, a HypoWereinsbank, a JP Morgan, a Lehman Brothers, a Morgan Stanley és a Royal Bank of Scotland is.


A felvásárlás híre bizonyosan nem érte váratlanul a piacot, mivel a német médiacég többségi tulajdonát tavaly decemberben megvásárolt befektetők - a Permira és a Kohlberg Karvis Roberts - már korábban közölték, hogy egyesíteni kívánják a két csoportot.


 
< Előző   Következő >


Ha a reklámokra kattintasz támogatsz minket 3 ft-al!!Nagyon Köszönjük!!
Erdélyi Oldalak My Topsites List Erdélyi Top 10 - web statisztika, látogatottság mérés | relatio.ro Hungarian Web Linkek. Korlátlanul küldhetsz linket, ajánlhatsz kategóriát. Magyar Honlap Linkek szavazok


A honlap szerkeszöi semilyen felelösséget nem vállalnak az oldal tartalmáért!A letöltött tartalmakat 24 orán bellül le kell törölnöd mert jog sértést követsz el!A honlap szerkesztöi nem vonhatoak felelösségre!