Föoldal
A rendőrök bírálják a megszorításokat Nyomtatás E-mail
Írta: Banyesz   
2007. June 30.
Zajlik a civilesítési folyamat a rendőrségen, amelynek célja, hogy hivatásosként minél kevesebben dolgozzanak a testületnél. A Magyar Rendészettudományi Társaság (MRTT) tagjai attól tartanak, hogy a rendvédelmi szakma végképp elveszíti vonzerejét, tömegesen hagyják majd ott a fiatalok a testületet, és még akutabbá válik a rendőrhiány. A rendőrség és a határőrség összevonásának végrehajtásáig mindössze fél év maradt, ám sok minden nem tisztázott még. Többek közt az sem, hogy történik meg a civilesítés. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium által végrehajtott jogszabály-módosítás alapján a jövőben csak azok dolgoznak majd hivatásosként a fegyveres testületeknél, akik a szolgálat során testi épségüket kockáztatják.

Az MRTT június 28-án tartott ülésén az Országos Rendőr-főkapitányság hivatalának vezetője, Horváth József tábornok hangsúlyozta: ma még nem mérhetők fel a civilesítés előnyei, és a folyamat kidolgozói egyelőre semmi olyan vonzó lehetőséget nem tudtak felcsillantani a rendőrségen dolgozó fiataloknak, amely rábírhatná őket, hogy a testületnél maradjanak. Megjegyezte: „nem az a probléma, hogy a titkársági helyeket nem hivatásosok fogják betölteni, inkább az, hogy ezek az alkalmazottak nem ismerik meg igazán a rendőrszakmát, és nem éreznek majd iránta elhivatottságot sem.”

Bárdos Judit, a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének (BRDSZ) főtitkára emlékezette a jelenlévőket, hogy a civilesítést többször megpróbálták már, többek közt Pintér Sándor belügyminisztersége idején, ám a kísérlet minden alkalommal sikertelen maradt.

 
< Előző   Következő >


Ha a reklámokra kattintasz támogatsz minket 3 ft-al!!Nagyon Köszönjük!!
Erdélyi Oldalak My Topsites List Erdélyi Top 10 - web statisztika, látogatottság mérés | relatio.ro Hungarian Web Linkek. Korlátlanul küldhetsz linket, ajánlhatsz kategóriát. Magyar Honlap Linkek szavazok


A honlap szerkeszöi semilyen felelösséget nem vállalnak az oldal tartalmáért!A letöltött tartalmakat 24 orán bellül le kell törölnöd mert jog sértést követsz el!A honlap szerkesztöi nem vonhatoak felelösségre!