Föoldal
Veres: a Molnak magyar befolyás alatt kell maradnia Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2007. July 09.
Fel kell készülni a jelenlegi jogi eszközök megváltoztatására az esetleges felvásárlási kísérlet megakadályozása érdekében, ha szükség lesz erre - közölte a pénzügyminiszter tegnap este. A Mol stratégiai vállalat, Magyarország legnagyobb társasága, egyben az egyik legjelentősebb külföldi magyar befektető, amelynek magyar befolyás alatt kell maradnia - közölte Veres János pénzügyminiszter a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában vasárnap este, a hirado.hu beszámolója szerint.

Mint ismert, az OMV korábbi közlése szerint 18,6 százalékos Mol-részesedéssel bír, de más szakértők szerint ennél nagyobb csomagot is ellenőrizhet. Az osztrák társaság vezérigazgatója szerint céljuk a Mol megszerzése.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az ügy kapcsán beszélt Alfred Gusenbauer osztrák kancellárral, és ismertette vele a magyar álláspontot - mondta el Veres János.

Az amerikai Bloomberg hírügynökségnek a hétvégén nyilatkozó osztrák gazdasági miniszter ésszerűnek tartja a fúziót a két nagyvállat között. A fúzió és a felvásárlás azonban nem ugyanaz: előbbi esetében két társaság egybehangzó döntéséről van szó, utóbbiban pedig konzultáció nélküli többségszerzésről tőzsdei részvényvásárlással.

 
< Előző   Következő >


Ha a reklámokra kattintasz támogatsz minket 3 ft-al!!Nagyon Köszönjük!!
Erdélyi Oldalak My Topsites List Erdélyi Top 10 - web statisztika, látogatottság mérés | relatio.ro Hungarian Web Linkek. Korlátlanul küldhetsz linket, ajánlhatsz kategóriát. Magyar Honlap Linkek szavazok


A honlap szerkeszöi semilyen felelösséget nem vállalnak az oldal tartalmáért!A letöltött tartalmakat 24 orán bellül le kell törölnöd mert jog sértést követsz el!A honlap szerkesztöi nem vonhatoak felelösségre!