Föoldal
Egy OMV-Mol fúzióra rábólintana Veres János Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2007. July 10.
Amennyiben a Mol és az OMV egyenrangúan félként közös döntésre jut, lehetséges a fúzió is - mondta Veres János pénzügyminiszter a közszolgálati televíziónak adott nyilatkozatában. A mostani megnyilatkozás éles ellentétben van a kormány által eddig hangoztatott véleménnyel. A váratlan engedékenység azért meglepő, mert magyar részről eddig folyamatosan "ellenséges kivásárlásról" beszéltek, azt hangsúlyozták, hogy bármi áron megvédik a Molt, és a GVH is ellenségesen tekint az egyesülés lehetőségére. Gyurcsány Ferenc például úgy fogalmazott, hogy "az OMV Molban történt tulajdonszerzését ellenséges kivásárlásnak tekinti a magyar kormány, ezért meg fogjuk védeni magunkat".Martin Bartenstein osztrák gazdasági miniszter a hétvégén a felvásárlás pozitív elemeit emelte ki, szerinte ésszerű döntés lehetne, mivel így a két sikeres energiavállalat nagy "játékossá" válhatna a dunai térségben. Éppen ezért a miniszter azon az állásponton volt, hogy az osztrák állam támogatná az osztrák OMV és a magyar Mol összeolvadását.

Tény, korábban az elemzők is azon az állásponton voltak, hogy a két cég egyesülésével egy olyan regionális multi jöhet létre, amely Közép-Európában felveheti a versenyt akár a nagyobb konkurensekkel is. Másrészről ugyanakkor a Veres János által említett egyenrangú felek között létrejövő fúzió az OMV által megszerzett részesedést miatt kevésbé reális.

 
< Előző   Következő >


Ha a reklámokra kattintasz támogatsz minket 3 ft-al!!Nagyon Köszönjük!!
Erdélyi Oldalak My Topsites List Erdélyi Top 10 - web statisztika, látogatottság mérés | relatio.ro Hungarian Web Linkek. Korlátlanul küldhetsz linket, ajánlhatsz kategóriát. Magyar Honlap Linkek szavazok


A honlap szerkeszöi semilyen felelösséget nem vállalnak az oldal tartalmáért!A letöltött tartalmakat 24 orán bellül le kell törölnöd mert jog sértést követsz el!A honlap szerkesztöi nem vonhatoak felelösségre!