Föoldal
Hans-Gert Pöttering: Helye van az erdélyi autonómia-törekvésnek Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2007. July 11.
Minden olyan kisebbségi követelésnek helye van, beleértve az autonómiát is, amely hozzásegíti a romániai magyar kisebbséget identitása megőrzéséhez, s nem sérti Románia területi integritását - ezt közölte kedden Strasbourgban romániai magyar politikusokkal Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament elnöke Tőkés László református püspök beszámolója szerint. Mint Tőkés elmondta, ő maga és Fodor Imre (az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, illetve a Székely Nemzeti Tanács elnökei) azért jöttek Strasbourgba, hogy tájékoztató és lobbitevékenységet folytassanak az erdélyi magyarság érdekében.

Pöttering mellett több külföldi, illetve magyar EP-képviselővel is találkoztak. A tanácskozásokon egyebek mellett azt kérték: az EU erősítse meg a Románia által a felvételkor vállalt kötelezettségek betartásának ellenőrzését.

 
< Előző   Következő >


Ha a reklámokra kattintasz támogatsz minket 3 ft-al!!Nagyon Köszönjük!!
Erdélyi Oldalak My Topsites List Erdélyi Top 10 - web statisztika, látogatottság mérés | relatio.ro Hungarian Web Linkek. Korlátlanul küldhetsz linket, ajánlhatsz kategóriát. Magyar Honlap Linkek szavazok


A honlap szerkeszöi semilyen felelösséget nem vállalnak az oldal tartalmáért!A letöltött tartalmakat 24 orán bellül le kell törölnöd mert jog sértést követsz el!A honlap szerkesztöi nem vonhatoak felelösségre!