Föoldal
A magyar dinnyére esküszik a Tesco Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2007. July 13.
A hazai mellett a cseh, a szlovák és a lengyel Tescóban is magyar dinnye kapható. A szomjoltónak is kiváló gyümölcsből akár 2 millió kg is elkel egyetlen hét alatt. Június végén az import helyét átvette a hazai termelésű görögdinnye a Tescóba. A várhatóan két hónapig tartó főszezonban a dinnye forgalma a hazai áruházakban elérheti a heti kétmillió kilogrammot, azaz kétezer tonnát.

A magyarországi Tescón keresztül a magyar beszállítók előtt megnyíltak a környező országok piacai is. Csak a lánc rendszerén keresztül mintegy heti 1-1,2 millió kg görögdinnyét szállíthatnak folyamatosan a cseh, szlovák és lengyel áruházakba, derül ki a vállalat közleményéből.
Örülhetnek a hazai gazdák a tescós lehetőségnek. Mivel az idei nyár kedvezett a görögdinnyetermésnek, így mintegy 50 ezer tonnával többet szedhetnek a termesztők, mint az előző években. A betakarítás ugyancsak az időjárásnak köszönhetően 2-3 héttel korábban kezdődött, így viszont a június közepén megjelent hazai dinnye még "ütközött" a láncokban akkoriban már javában kapható import terméssel.

Mindez alacsony felvásárlási árakat eredményezett, s a nemzetközi piacon is nehézségekbe ütközött a hazai dinnye értékesítése. Mivel a legnagyobb európai dinnyetermesztő országok július elejéig uralják a piacokat, így nehezen rúghattak labdába a hazai gazdák. A Tesco megoldása némileg enyhíthet a kialakult helyzeten.

 
< Előző   Következő >


Ha a reklámokra kattintasz támogatsz minket 3 ft-al!!Nagyon Köszönjük!!
Erdélyi Oldalak My Topsites List Erdélyi Top 10 - web statisztika, látogatottság mérés | relatio.ro Hungarian Web Linkek. Korlátlanul küldhetsz linket, ajánlhatsz kategóriát. Magyar Honlap Linkek szavazok


A honlap szerkeszöi semilyen felelösséget nem vállalnak az oldal tartalmáért!A letöltött tartalmakat 24 orán bellül le kell törölnöd mert jog sértést követsz el!A honlap szerkesztöi nem vonhatoak felelösségre!