Föoldal
Az RMDSZ nem zárkózik el a jelöltlista módosításától Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2007. July 16.
A romániai magyarság számára sikeres európai parlamenti választás érdekében az RMDSZ Állandó Bizottságának szombati ülése megerősítette a szövetségi elnök Tőkés Lászlóval folytatott párbeszédre tett javaslatát, és eldöntötte, hogy nem zárkózik el a jelenlegi jelöltlista módosításától sem. Markó Béla szombaton, a SZÁB ülése után kijelentette, fenntartja a javaslatot, ami a Tőkés Lászlóval való közös EP-listát illeti, de megjegyezte: jelenleg arról kellene tárgyalni, hogy kit írnak még fel a listára, és nem arról, hogy kit vesznek le róla. Hangsúlyozta, az RMDSZ EP-listáját a Szövetségi Képviselők Tanácsa véglegesítette, „és ha valami változás történne, azt is az SZKT-nak kell eldöntenie". Ami a Tőkés László református püspöknek eljuttatott beszélgetésre való meghívást illeti, Markó kijelentette, a találkozás célja, hogy megállapodjanak egy bizonyos együttműködési keretben, megjelöljék a közös prioritásokat, és az európai parlamenti választások képviselőjelölt-listákról tárgyaljanak. Tőkés László püspök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke korábban kijelentette, nem fog megelégedni azzal, hogy őt felvegyék az RMDSZ EP-listájára, hanem kérni fogja a korrupcióval gyanúsított esetleges jelöltek levételét a listáról. Tőkés a találkozó helyszínéül Tusnádfürdőt jelölte meg.
 
< Előző   Következő >


Ha a reklámokra kattintasz támogatsz minket 3 ft-al!!Nagyon Köszönjük!!
Erdélyi Oldalak My Topsites List Erdélyi Top 10 - web statisztika, látogatottság mérés | relatio.ro Hungarian Web Linkek. Korlátlanul küldhetsz linket, ajánlhatsz kategóriát. Magyar Honlap Linkek szavazok


A honlap szerkeszöi semilyen felelösséget nem vállalnak az oldal tartalmáért!A letöltött tartalmakat 24 orán bellül le kell törölnöd mert jog sértést követsz el!A honlap szerkesztöi nem vonhatoak felelösségre!