Föoldal
Át kell szervezni a régiókat Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2007. July 17.
Romániában át kell szervezni a fejlesztési régiókat — jelentette ki Danuta Hübner, az Európai Bizottság régiófejlesztési biztosa Nagyszebenben, a regionális operatív program ünnepélyes elindításán. A jelenleginél több régióra van szükség, hiszen tarthatatlan a jelenlegi állapot. Működésképtelenek a történelmi hagyományokat és a földrajzi adottságokat nélkülöző, mesterségesen kialakított gazdasági régiók.

Igen jelentős előrelépésnek nevezte a régiófejlesztési biztos üzenetét Demeter János, a megyei tanács elnöke, aki már évekkel ezelőtt kezdeményezte a regionális újraosztást. Legutóbb márciusban a Központi Fejlesztési Régió megyei tanácselnökeivel közösen vetették fel Brüsszelben. Végre az Európai Bizottság illetékese ellentmondott a bukaresti álláspontnak, hiszen eddig azt szajkózták, hogy Brüsszel nem támogatja a régiók átrajzolását — mondotta az elnök. Most már hivatalosan is Bukarest tudtára adták, szakmailag meg kell oldani a kérdést, amennyiben ésszerűen szeretnénk elkölteni az európai pénzeket.

 
< Előző   Következő >


Ha a reklámokra kattintasz támogatsz minket 3 ft-al!!Nagyon Köszönjük!!
Erdélyi Oldalak My Topsites List Erdélyi Top 10 - web statisztika, látogatottság mérés | relatio.ro Hungarian Web Linkek. Korlátlanul küldhetsz linket, ajánlhatsz kategóriát. Magyar Honlap Linkek szavazok


A honlap szerkeszöi semilyen felelösséget nem vállalnak az oldal tartalmáért!A letöltött tartalmakat 24 orán bellül le kell törölnöd mert jog sértést követsz el!A honlap szerkesztöi nem vonhatoak felelösségre!