Föoldal
Magyarországon nem érdemes fiúcsecsemőnek lenni Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2007. July 19.
A HVG a magyar fiúk várható élettartamáról közöl statisztikát. Az összesítésből kiderül, hogy 1970-ben még két és fél évvel hosszabb élet várt a magyar fiúcsecsemőkre, mint portugál társaikra. Időközben azonban fordult a kocka, s ma már a portugál fiúk közel hét évvel hosszabb földi pályafutással számolhatnak, mint a magyarok, akiknek várható élettartama 69 év.


Ausztriában, ahol az életkilátások 1970-ben lényegében még azonosak voltak a magyarországival, ma már átlagosan nyolc évvel hosszabb életút vár egy fiú újszülöttre, mint idehaza.

Az Európában legtovább élő svájci fiúktól a hazaiak egy teljes évtizeddel vannak lemaradva.

A Heti Válasz országos várólistát készített a kórházak adatai alapján. A felmérésből kiderül, hogy vannak olyan súlyos betegségek, amelyeknél még a várólistára kerülésre is várni kell.

A listát több mint öt esztendővel egy súlyos gerincműtét vezeti, 14 kórházban pedig fél évig, vagy annál is hosszabb ideig kell várni egy-egy beavatkozásra.

A fővárosban elsősorban a beteg gyermekek szenvedik meg az egészségügyből történő pénzkivonást, a gyermekkórházak szakrendeléseinek nagy részére is két-három hónapig kell várni.

A Figyelő arról ír, hogy tisztázatlan a politikai csatározásoktól kikezdett Várkert Bazár sorsa, amelynek állapota siralmas, és kilátásai sem a legfényesebbek.

Arató Gergely, a kultusztárca államtitkára áprilisban egy parlamenti interpellációra válaszolva a Vár rendbetételére szánt uniós forrásokkal, valamint a magántőke bevonásával ígérte elrendezni a jelentős műemlék sorsát.

A Figyelő azonban hiába várt választ a leginkább illetékesektől. Az állami ezüst felett őrködő Kincstári Vagyoni Igazgatóságnál az Oktatási és Kulturális Minisztériumhoz passzolták a labdát, ahol azt mondták, hogy még tartanak az egyeztetések az egykori Ifipark ügyében.

 
< Előző   Következő >


Ha a reklámokra kattintasz támogatsz minket 3 ft-al!!Nagyon Köszönjük!!
Erdélyi Oldalak My Topsites List Erdélyi Top 10 - web statisztika, látogatottság mérés | relatio.ro Hungarian Web Linkek. Korlátlanul küldhetsz linket, ajánlhatsz kategóriát. Magyar Honlap Linkek szavazok


A honlap szerkeszöi semilyen felelösséget nem vállalnak az oldal tartalmáért!A letöltött tartalmakat 24 orán bellül le kell törölnöd mert jog sértést követsz el!A honlap szerkesztöi nem vonhatoak felelösségre!