Föoldal
Tizedével csökkent a főváros forgalma Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2007. July 20.
Bár sok autósnak úgy tűnik, nyáron sokkal kevesebb gépkocsi van a városban, a mérések szerint mindössze 10 százalékkal csökken a forgalom Budapest fontosabb útvonalain - mondta az InfoRádiónak Paróczy János, a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt forgalomirányítási osztályvezetője. Az elmúlt két hónapban 6-14 százalék közötti forgalomcsökkenést mértek a szakemberek a fővárosban: a csökkenés valamivel nagyobb a sugárirányú utakon, mint a körirányúakon - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. forgalomirányítási osztályvezetője.

Paróczy János hozzátette: a forgalomirányító központ a kulcsfontosságú csomópontok környezetében méri a közlekedők számát, és hiába érzékelik úgy az autósok, hogy kevesebben vannak az utakon, az adatokból kiderül, hogy a csökkenés nem látványos, körülbelül 10 százalékos.

Június közepétől, a tanév végétől érezhető a forgalomcsökkenés, ezen a nyáron azonban a különféle útépítések és -lezárások is befolyásolták az útszakaszok terhelését - közölte az FKF munkatársa.

Szeptember közepétől ismét átlagos lesz a forgalom, de augusztus 20-tól már megindul az autósáradat, ilyenkor gyakran még többen használják az utakat, mint ősszel - fűzte hozzá Paróczy János.

 
< Előző   Következő >


Ha a reklámokra kattintasz támogatsz minket 3 ft-al!!Nagyon Köszönjük!!
Erdélyi Oldalak My Topsites List Erdélyi Top 10 - web statisztika, látogatottság mérés | relatio.ro Hungarian Web Linkek. Korlátlanul küldhetsz linket, ajánlhatsz kategóriát. Magyar Honlap Linkek szavazok


A honlap szerkeszöi semilyen felelösséget nem vállalnak az oldal tartalmáért!A letöltött tartalmakat 24 orán bellül le kell törölnöd mert jog sértést követsz el!A honlap szerkesztöi nem vonhatoak felelösségre!